Ce este WAT?

Work and Travel USA este un program al guvernului american care le ofera studentilor din intreaga lume posibilitatea de a-si petrece vacanta de vara in SUA, muncind si calatorind. Programul este gandit ca fiind un program de schimb cultural, oferindu-va VOUA posibilitatea de a experimenta cultura Americana si americanilor posibilitatea de a experimenta culturile tuturor celorlate tari.

Aceasta este descrierea oficiala, insa participantii la acest program l-au descris mult mai complex si variat, ca fiind: o experienta autentica de viata, o provocare, o oportunitate de a calatori in cele mai neasteptate locuri, cea mai cool vara,o posibilitate de a-ti face cei mai variati prieteni, o ocazie unica pentru dezvoltarea personala, o…. (aici te lasam pe tine sa completezi la intoarcere)

Avantaje WAT?

Pe langa toate cele mentionate mai sus de fostii participanti, programul este si o excelenta cale de dezvoltare profesionala. Chiar daca job-urile sunt exclusiv in domeniul turismului, asta nu inseamna ca un viitor inginer nu are nimic de castigat.

In primul rand, iti vei dezvolta, inevitabil, nivelul de limba engleza si, in functie de zona aleasa, poate si pe cel de spaniola. Apoi, vei invata sa lucrezi intr-un mediu multicultural si sa respecti reguli diferite de cele ale angajatorilor romani; ambele fiind lucruri foarte apreciate de companiile multinationale de la noi. Si, nu in ultimul rand, vei dobandi o mai mare incredere in fortele proprii, motto-ul tau devenind: “sky is the limit!”

Dezavantaje WAT?

Poate iti va fi putin dor de casa, poate vei simti ca lucrezi prea mult sau poate nu iti va placea clima, dar, in mod sigur, implinirile si buna dispozitie, te vor ajuta sa treci foarte repede peste ele.

 

 

Inscrie-te si tu in comunitatea American Challenge si vei primi cadou e-book-ul  12 motive pentru care Work and Travel USA este programul pentru tine.