Mihai, Brasov

Data:
nov 7, 2016
Categorie:
Povesti de succes 

Ca orice alt pusti de varsta mea si in stuatia mea, am pornit in aceasta aventura cu cateva retineri, eram un pic speriat de ideea de a sta departe de casa o perioada atat de mare si fara pic de sprijin, dar am zis sa-mi iau viata in propriile-mi maini, asa ca am acceptat provocarea pe care mi-ati propus-o.

Totul a pornit de la o prietena care mi-a povestit despre acest program, apoi a continuat in biroul Biancai, care m-a ajutat si m-a sprijinit cum a putut mai bine - am simtit ca fac parte oarecum din lumea ei; avea un spirit si o atitudine protectoare si increzatoare, precum o mama ce-si vede copilul plecand de acasa, dar stiind ca se va intoarce cu bine.

A venit si ziua cea mare! Nu mai puteam da inapoi, asa ca mi-am luat inima in dinti si am plecat. Odata ajuns acolo (mai exact in Boston), dupa un drum lung si obositor (cel putin pentru mine), am vazut lumea cu alti ochi: eram un strain ca oricare altul, care trebuia sa se adapteze unui mediu nou, diferit, dar cu toate astea, primitor.

Am fost primit cu bratele deschise de catre mediu, de catre oameni si intr-un oarecare fel si de catre univers. Imi gasisem locul! Jobul pe care l-am ales mi s-a potrivit ca o manusa: eram salvamar, interactionam cu oamenii si cu tot ce ma inconjura, puteam inota (inotul fiind una din marile mele pasiuni), iar dupa program aveam timp mai mult decat suficient si pentru mine.

Prima saptamana a fost un pic mai dificila (cel putin pentru mine) - exista o mica bariera lingvistica si pe langa asta teama de a-ti lua viata in propriile maini, dar totul s-a asezat intr o nota fireasca - devenisem familiar cu locurile, cu obiceiurile si cu oamenii din jurul meu.

In aceste 3 luni am reusit sa-mi fac prieteni, sa schimb experiente, povestiri - am trait lucruri de neuitat si cu multi dintre oamenii intalniti acolo inca tin legatura si deja planuim sa ne vedem din nou. Pot spune ca a fost o vara care mi-a deschis ochii: lumea e mare, merita vazuta, dar pentru asta trebuie sa depui un pic de efort si sa iesi din zona de confort, care, de prea multe ori, e prea persistenta.

Acestea fiind spuse, pot considera ca acest program, aceasta experienta merita traita, mai mult decat incercata. Pe mine unul m-a convins ca vreau sa ma intorc!

Mihai - vara 2016

 

Formular Inscriere Online

Articolul anterior  /  Articolul urmator


Testimoniale