Alin, Bucuresti

Data:
oct 27, 2014
Categorie:
Povesti de succes 

Salut,

Ma numesc Alin. Aventura americana pentru mine a inceput atunci cand cel mai bun prieten al meu a avut curajul sa se arunce intr-o aventura de neuitat in tara tuturor posibilitatilor, cautand sa traiasca " Visul American'', cand pentru 4 luni a fost plecat in Nord Carolina.

Am fost dezamagit ca nu am putut pleca odata cu el, dar cand s-a intors, mi-a impartasit toate impresiile despre acest taram interzis la care toata lumea viseaza, dar putini au posibilitatea sa-l atinga.
In anul urmator, in urma asalturilor si insistentelor mele a cedat si a acceptat sa fie convins sa mearga din nou; ii era greu pentru ca lasa pentru al doilea an consecutiv ce iubea mai mult pe lume acasa si, credeti-ma cand va spun, ca mi-a reprosat asta mult timp cand am ajuns acolo.

Pentru mine, aventura a inceput cam ca la o ruleta ruseasca, cu multa adrenalina inca de la inceput, datorata si scepticismului prietenului meu Cornel (cu un singur L nu cu LL ). Aveam 3 restante cand m-am inscris in program si toata lumea ma descuraja, mi se spunea ca ambasada refuza sa dea vize celor cu 1 restanta si foarte rar primesc cei care au 2.

3?! Misiune imposibila! Nimeni, niciodata, nu a trecut cu 3 restante, pe langa exemplarul Cornel care era bursier la T.C.M.

Determinarea mea de a vedea America si sansa, intr-un final m-au trecut si de ambasada si impreuna cu alti 3 prieteni am ajuns in Atlantic City, New Jersey. Pentru primul job din viata mea am lucrat la supermarketul PATHMARK si al doilea job a fost la The Chelsea Hotel, job care a devenit usor jobul principal. Am fost inconjurat de romani, fapt ce mi-a alinat dorul de casa, dar asa cum s-a dovedit, nu toti mi-au ramas prieteni. Am gasit oameni de toate felurile, am consolidat prietenii, am descoperit anumite persoane pe care astazi ii numesc prieteni apropriati, dar am avut si dezamagiri atunci cand am constatat ca unii oameni pe care-i numeam prieteni au optat sa-si vada numai de propriile interese .

Viata nu a fost usoara pentru un lenes ca mine, dar a fost cea mai frumoasa vara din viata mea de burlac. Am redescoperit pasiuni ascunse cum ar fi gatitul, am aflat ca in viata daca iti doresti ceva si esti determinat, cu usurinta poti obtine si face orice.

Am vizitat New York-ul (Stauia libertatii, Empire State Building, Grownd Zero - World Trade Center, Ellis Island) Washington-ul (Capitoliul, Casa Alba) Cascada Niagara, am fost la parcul de aventuri Six Flags.

Pentru mine, experienta W&T m-a consolidat in ceea ce am ajuns astazi, mi-a intarit caracterul si m-a pregatit pentru toate situatiile posibile si cele pe care le credeam imposibile, am intereactionat cu alte culturi si mi-a demonstrat ca visele pot deveni realitate numai daca crezi in ele!

 

 

Formular Inscriere Online

Articolul anterior  /  Articolul urmator


Testimoniale